torsdag 31 mars 2011

Lite kreativ

Ja, som Sonja redan nämnt så har vi haft en eftermiddag i pysselns tecken. Det är hög tid att plocka fram påskpysslet och skapa något vackert. Jag har vunnit lite pysselmaterial m.m på Tradera som jag blev nöjd över. Servetter är alltid kul att göra tavlor av, och massor av påskbilder. Nycklarna tänkte jag ha ute på altan sen när det är dags att inreda där. 


Istället för canvastavlor har jag använt fyrkantiga brädstumpar som jag först målat svarta och sen vita för att få dem lite shabby. Dessa tavlor ska få stå på altan på mitt förhoppningsvis fina bord som jag bett min sambo att snickra ihop..



 En ny boktavla blev det också. Jag har massor med gamla böcker som man kan använda som bas-material när man vill pyssla med vackra bilder.


Till sist så blev det också såklart en tändsticksask och ljusdekoration. Nu är jag ivrig på att pyssla vidare med mer påskbilder, måste även göra lite ägg. Dessvärre har mitt favorit decoupage-lack tagit slut och det är inte överallt jag får tag på det. Jag får åka någon mil så det blir en dyr lack.. Men det kan det vá värt!




Ha en fortsatt bra kväll! /kram Anki





söndag 27 mars 2011

Måste bara visa...


En sååå fin blomma...Hoppas bara den överlever, den va lite vissen när jag köpte den men jag kunde ändå inte låta bli...
Och så kom sambon idag med en bukett underbara tulpaner...<3

Pyssel dag

Hej på er,

Nu va det ett tag sen jag gjorde ett inlägg, orken bara fanns inte där...men det tänker jag ändra på. Idag hade jag mina tjejkompisar här på en pyssel dag. Vi brukar träffas och pyssla lite, fika och bara umgås. Ibland så brukar det inte bli så mycket pyssel men idag blev det rätt mycket, för oss alla tror jag..:)
Lägger ut lite bilder så får ni se vad vi gjorde idag.
Ha en fortsatt bra söndag, jag ska inta soffläge med en kopp kaffe och nya Vakre Hjem.

Kram Sonja

måndag 7 mars 2011

Lite nytt

Är det inte härligt när solen äntligen börjar värma? Det finaste jag vet just nu är vita pärlhyacinter. Synd bara att de blommar över så snabbt. Ska försöka få tag på konstgjorda, men det är inte alltid de ser "äkta" ut. Idag bjuder jag på några bilder på bla dessa fina vita pärlor. Jag gillar att fota blommor, och gärna närbilder. Blir lite suddigt ibland men man får lära sig efter hand.

  


Har hittat en jätte-fin kruka som föreställer en kopp, den kommer passa perfekt ute på altanen till våren med massor av lökar i. Vill ni ha en likadan är det bara att åka till ICA-Maxi..



Mitt senaste inrednings-inköp är denna underbara kotte. Finns att köpa hos Lindas Lycka


Jag har länge velat att göra något med min tråkiga vägg som leder upp till övervåningen. Ful strukturtapet som vi inte har lust att ta tag i just nu, så jag tyckte att en familje-vägg blir fint. Nu känns det lättare att gå upp i trappen när man har något fint att titta på. Katten är ett make-over projekt. Alla har vi nog träfigurer hemma som inte passar in längre... Katten blev klappad av penseln och blev genast finare. Just nu ligger en större katt i källaren och har fått sin första strykning. Nästa gång penseln kommer fram är det dags för min väska min mor gav mig att bli vit..


Vill även visa en lösning man gör efter ett utbygge av huset och man inte sätter igen fönstret. Sätt i spegelglas i rutorna, blir en ganska bra effekt i en annars mörk trapp.


Ha en härlig dag i solen! kram Anki